I fredagskväll testade jag några nya tacofärser som jag sett och sparat ner. Nu var det dags att testa dem.
I den vänstra stekpannan är det en ”nötffärs”.
Ingredienser:
400 g valnötter
1/2 burk soltorkade tomater och lite av oljan
1 påse tacokrydda
Mixa allt i en matberedare.
Värm den genom att steka den i en stekpanna under omrörning tills den är genom varm.

I skålen i mitten stekte jag:
400 g Anamma formbara sojafärs
1 påse tacokrydda
Jag stekte färsen några minuter och hade sedan i kryddan och lite vatten. Lät det steka ihop tills vätskan försvann.

I den högra stekpannan är det en färs med kikärtor och mandel.
Ingredienser:
1 förpackning kikärtor
1 dl mandel
1 gul lök
1 påse tacokrydda
Gör så här:
Börja med att finhacka den gula löken. Mixa kikärtor och mandel i en matberedare. Jag mixade mandeln lite innan jag hade i kikärtorna.
Stek löken mjuk i olja. Tillsätt sedan kikärtsblandningen och tacokryddmixen. Stek under omrörning i ca 4 minuter.


Minst populär blev färsen gjord av sojafärs som blev som blev som en ”vanlig” tacofärs.
Jag tyckte färsen med kikärtor var god. Barnen tog bara av färsen med valnötter. Den är ganska lik den jag brukar göra med solrosfrön, men den med solrosfrön är godare tyckte alla.
Kul att testa lite nytt och de var riktigt snabblagade.
I kikärtsfärsen hade jag i 400 g kikärtor i avrunnen vikt. Näst äldsta sonen som smakade lite av den tyckte att den smakade för lite så därför kommer jag testa att ha i en förpackning kikärtor nästa gång. Det blir 230 g kikärtor i avrunnen vikt.

Då ingen tog av sojafärsen fick den bli lunch dagen efter då jag gjorde quessadillas. Jag hackade upp rödlök, vitlök, paprika och majs och stekte det i lite olja tillsammans med sojafärsen.
Jag rev vegansk ost och sedan hade jag på ost, färsröra och sedan lite mer ost på ena halvan av ett tortillabröd. Jag viker sedan tortillabrödet dubbelt och steker i en torr stekpanna på medelvärme. Vänd sida när den fått lagom med färg. När båda sidor är färdiga delar jag tortillabrödet så det blir två delar.