Morotsbiffar med potatissallad och god sås

Igår testade jag ett recept på morotsbiffar som jag har velat testa ett tag.
Det var ett jättebra biffrecept. Jag har lite dåliga erfarenheter av recept på grönsaksbiffar, men här blev jag verkligen glatt överraskad. Goda och lätta att göra. Få se om det bara var nybörjar tur eller om det går bra nästa gång också. Någon gång kommer jag pröva att byta ut morötterna mot rödbeta, sötpotatis eller butternutpumpa.

Jag hade i kikärtsmjöl istället för sojamjöl. Jag hade inte heller något vitlökssalt utan tog vitlökspulver och lite extra salt. Istället för havssalt använde jag vanligt salt och så hade jag i färsk basilika då hela mitt köksfönster är fullt med det. Jag gjorde dubbel sats och det räckte till 6 personer i min storätande familj.

Jag har nu gjort biffarna en gång till och fick lika bra resultat igen. Den här gången gjorde jag en sats med morot i och en med rödbeta.
5 dl finriven grönsak är lagom till en sats.

Jag bad näst äldsta sonen göra en potatissallad medan jag tränade. Biffar och sås hann jag förbereda innan jag cyklade iväg på tabata- och corepass.
Han ville att vi skulle göra en potatissallad som vvi ofta gjorde på somrarna innan vi la om kosten för år sedan. Den hamnade lite i glömska då, men är väldigt god så det var kul att leta fram det receptet.

Vi använde inte ruccola utan de gröna blad som växer i trädgården. Vi hade inga
körsbärstomater hemma så han fick skära vanliga tomater i mindre bitar istället.

När jag letade fram receptet på potatissallad hittade jag också ett annat bortglömt recept, en grillsås som vi alltid gjorde till grillad mat. Näst yngsta sonen sa direkt när han smakade såsen att det där var Ica Pilens grillsås, han mindes den fastän det var länge sen 🙂
Såsreceptet hittade vi på den Ica i Smedjebacken som vi handlar i när vi är i sommarstugan.

Recept på stor och lite mindre mängd sås.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait