Sommarstugan

Jag har inget emot att ha semester på hemmaplan, men vi brukar också vara lite av ledigheten i sommarstugan som finns i min mans släkt. Vi brukar åka dit en vecka varje sommar med min tvillingsyster och hennes familj. Så här är vi nu tillsammans, första ordentliga träffen sedan Covid-19 startade i mars. Vi brukar också åka dit någon vända till och träffa min mans syskon. I år blir det inga sådana träffar på grund av Corona, så det blir bara en vecka i sommarstugan.
Stugan ligger otroligt vackert vid en liten sjö i södra Dalarna, men det är en sommarstuga och det är inte så mysigt när det regnar och blir kallt. Den här veckan har vi haft två grå dagar med en del regn, men inte så mycket som väderprognoserna sa. Dessutom var det fortfarande hyfsade temperaturer ute trots regnet. Jag hade en bra bok med mig så några regniga dagar var helt okej.

Vi har så klart våra små kattpojkar med oss. Snurre var här som liten kattunge förra sommaren, men gick då i sele och koppel. Den här sommaren springer de lösa och njuter. Snurre mår så bra av att inte träffa på några katter som vill göra honom illa.
Sigge har blivit stor kille och fångar nu flera möss om dagen precis som Snurre.

Sigge och jag har gått en morgonpromenad ner till bryggan.

Det är så skönt med lediga dagar utan att ha några större planer.
Jag har startat dagarna med löpning eller intervallträning. Så mysigt att springa och ha sjön som utsikt. Pricken över i när jag dessutom har kunnat äta frukost ute och njutit av utsikten över sjön.

Vi har också hittat en del blåbär. Gott och lyxigt att kunna äta färska blåbär på morgongröten. Lite har också hamnat i frysen, men de räcker inte så långt i min bärätande familj. Ingen årskonsumtion direkt 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait