Vegansk kålpudding

Dagens kvällsmat blev en jätteladdning med kålpudding. En väldigt god kålpudding som hela familjen gillade.
Jag tänkte göra dubbel sats, men hade grötris för 2 1/2 sats så då blev det den mängden. Fånigt att spara 1/2 dl ris. Jag upptäckte dock att det blev en galen mängd med kål som skulle stekas och kokas mjuk så det tog lite tid. Jag använde två stekpannor och hade bara ett bra lock till en av dem. Jag borde ha använt min stora stekgryta och lagt ihop all kål i samma när den väl var stekt och skulle kokas mjuk. Jag skulle egentligen ha i ännu mer kål än vad jag hade, ca 650 g till, men jag kände att det inte skulle få plats i stekpannorna så jag struntade i det.
Jag hade för lite potatismjöl hemma. Det saknades 1 msk så jag hade i 1 msk nyponskalsmjöl istället.
Den här mängden kålpudding blev lagom att lägga i ugnens långpanna. Vi var 6 stycken hemma. När vi hade ätit oss mätta och belåtna så ar halva kålpuddingen kvar. Många av oss åt stora portioner 😉
Jag gillar inte lingonsylt och inlagd gurka, men det åt de flesta till maten. Även frysta lingon.
Jag serverade kålpuddingen med kokt potatis och en löksås.

Den här såsen gjorde jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait