Dagens kvällsmat blev en pastagratäng med sådant som fanns hemma i kylen och behövdes användas upp. Den färska broccolin hade tvärr blivit lite dålig, så jag kunde bara använda knappt hälften, tyvärr.
Ingredienser:
1 färsk broccoli
1 squash
1 stor salladslök (från köksträdgården)
2 vitlöksklyftor
1 ask champinjoner (250 g)
Chili (jag hade en ask med lite fryst hackad grön chili jag ville bli av med)
500 g valfri pasta
1 förp. krossade tomater á 500g
2 Planti Ifraiche
1 msk vit miso
1 umami buljongtärning
gurkmeja
svartpeppar
paprikapulver
1 förp. gröna linser
färsk basilika
B-jäst
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning och lägg sedan i en gratängform.
Skiva salladslöken och finhacka vitlök och chili (om den inte är hackad).
Stek i lite vatten blandat med flytande fond eller olja om du föredrar det. Jag gillar att steka i vatten då det inte fastnar i botten. Förutsatt att man kommer ihåg att fylla på med vatten vid behov förstås 😉
Dela broccolin i mindre bitar och även squashen. Lägg i grytan och stek med löken. Kvarta champinjonerna och ha sedan i dem i grytan. Stek tills svampens vätska börjar försvinna.
Ha i krossade tomater och Ifraichen. Ha sedan i alla ingredienser förutom linserna och B-jästen.
När såsen kokat ihop en stund har du i de sköljda linserna och låter dem småkoka med en stund. Hacka också valfri mängd färsk basilika och ha ner i grytan.
Häll sedan grönsaksröran över pastan och toppa med lite B-jäst. Ställ sedan in den i 225 grader varm ugn tills den fått lite färg.
Så klart kan man ju strunta i att ha den i ugnen och äta det som en pastasås till pasta. Jag tillagade min mat innan jag åkte till kvällens Bootcamppass så då passade det bra att ha det som en gratäng och värma i ugnen eftersom den fått stå i kylen ett tag.
Servera med valfria grönsaker. Ju fler sorter och olika färger desto bättre.

Jag fick också användning av en av mina nygjorda bivaxdukar när formen fick stå i kylen ,edan jag tränade.