Fredagstaco

Fredag, så skönt med en välbehövlig ledighet efter tre jobbveckor med många nya små barn som ska skolas in på förskolan. Den här helgen har vi besök av min tvillingsyster, hennes man och deras två barn. Idag blev det tacos, standardmaten när syrran och hennes familj kommer på besök.

Här kommer receptet på min veganska taco”färs”. Vi har prövat flera olika, men det här är favoriten:
4-6 portioner

3 dl torkade belugalinser
1/2 gul lök eller en hel liten
1 påse tacokrydda eller valfri mängd hemmablandad krydda
400-500g krossade tomater

Ev 1dl vatten

Gör så här:

Koka belugalinserna enligt anvisning i15-20 minuter. Låt linserna stå och svalna i vattnet. Häll sedan av linserna i ett durkslag.
Finhacka löken. Stek löken mjuk i lite vatten med lite grönsaksbuljong eller scharlottenlöksbuljong. (Jag använder Touch of taste fond). Fyll på med lite vatten varefter om det börjar bli torrt. Tillsätt tacokryddan, krossade tomaterna, de kokta belugalinserna och ev. lite vatten. Jag har också i gurkmeja för att det är så nyttigt och även svartpeppar. Det hjälper till så att vi kan tillgodogöra oss det nyttiga kurkuminet i gurkmejan. Låt puttra i ca 10 minuter eller tills det mesta av vätskan försvunnit. Smaka av med salt om du tycker det behövs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait