Squashbiffar

Jag har ju mängder av squash ute i trädgården och har experimenterat fram ett jättebra recept på lättgjorda biffar som inte behöver stekas utan det är bara att slänga in dem i ugnen.
Ingredienser:
4dl okokt quinoa (valfri färg, jag har använt en blandning av alla tre färgerna.
1 röd lök
4 vitlöksklyftor
2 msk sambal oelek
4 msk tahini
2 dl majsmjöl (går säkert bra med annat mjöl också)
2 förp. kikärtor
1kg squash
1/2 dl färsk mynta
gurkmeja
svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader (i lagom tid)
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen
Riv squashen fint. Jag river den i en matberedare. Häll på lite salt för att lättare kunna krama ur vätskan. Låt stå en stund. Skala under tiden rödlöken och vitlöken. Jag skär dem i mindre bitar och mixar dem med myntan i matberedaren. Använd matberedarens kniv. Hacka allt fint om du inte har en matberedare. Häll av vattnet från kikärtorna och skölj dem i ett durkslag. Kikärtorna och squashen (pressa ur det mesta av vätskan först) ska också mixas tills det blir en slät röra. Mixa ingredienserna i omgångar för allt får inte plats på en gång och häll över i en bunke. Välj vilka saker du mixar tillsammans. Rör ner de andra ingredienserna. Ta fram plåtar med bakplåtspapper på och forma smeten till biffar. Sätt in biffarna i den varma ugnen i ca 20 minuter.Ta ut och vänd på biffarna och ställ in dem i ca 20 minuter till. Perfekt att slippa stå och steka biffarna i en stekpanna med en massa olja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait