Squashbiffar igen!

V brukar alltid ha i kikärtor, linser eller bönor i det mesta vi äter, men nu behövde jag pröva att göra biffar utan det för att min syster skulle kunna äta. Hon blir dålig av att äta det då hon är överkänslig mot histamin.
Jag gjorde en sats squashbiffar. Vågade inte göra så många innan jag visste om de skulle bli bra smiley
Ingredienser:
2 dl quinoa
500 g squash
1 röd lök
2 vitlök
2 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1/2 dl färsk mynta
2 msk tahini
1 dl majsmjöl
1 tsk salt
1/2-1msk sambal oelek
gurkmeja
svartpeppar
Gör så här:
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Riv squashen fint. Jag använder matberedaren till att mixa alla ingredienser. Häll salt på squashen och låt den stå i ca 10 minuter. Skala lök och vitlök och dela i bitar. Hacka dem fint tillsammans med myntan, avrunna kikärtor och squashen. Får inte allt plats på en gång så dela upp det. Det ska bli en jämn smet. Häll över i en bunke och blanda ner den färdig kokta quinoan som svalnat lite och de övriga ingredienserna. Forma till biffar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Ställ in i 225 grader varm ugn i ca 20 minuter. Ta ut plåten och vänd på biffarna och ställ in dem i ca 20 minuter igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait