Riktiga röror // Daniel

Hej! Daniel här, Katarinas äldsta son. Jag kommer att hoppa in högst oregelbundet och göra inlägg på bloggen, rörande hälsa, mat, träning med mera. Idag är det just röror i fokus.

Ett bra sätt att etablera goda vanor är att förenkla för sig själv och förbereda sig i god tid. Det kan gälla nya löpar- eller gymrutiner (genom att lägga fram kläderna och skorna kvällen före, sätta larm, ha matlåda/frukost iordninggjord). Men det gäller inte minst nya matvanor!

Jag tror starkt på att utforska olika pålägg, särskilt goda och mättande röror med baljväxter som bas, och att sedan ha en låda färdig i kylen. Baljväxter är bland det absolut nyttigaste man kan äta, och jag gör mitt bästa för att inkludera det i majoriteten av mina måltider (t.ex. genom att ha färdiga röror!). Jag får utveckla hälsofördelarna i ett senare inlägg 🙂

Idag gjorde jag en enkel hummus, och en röra baserad på röda linser och grillad paprika. Jag brukar gå rätt mycket på känsla när jag lagar mat, men här nedan hittar ni en uppskattning av hur stora mängder av respektive ingrediens som passar!


Hummus:

Ingredienser

3 tetror färdigkokta kikärtor (spara kikärtsspadet från en av tetrorna)
1-2 vitlöksklyftor efter smak
2 tsk spiskummin
1 tsk lökkrydda
1 tsk gurkmeja
1-2 kryddmått chill och svartpeppar
1-2 msk citron efter smak
1 msk tahini
Grönsaksfond efter smak

Utförande:

Lägg i alla ingredienser förutom kikärtorna i en matberedare. Tillsätt hälften av kikärtsspadet. Blanda. Skölj kikärtorna, tillsätt till matberedaren och mixa ordentligt. Tillsätt mer av kikärtsspadet och/eller grönsaksfonden för en lösare konsistens.

Röra på lins/grilladpaprika

Ingredienser

Ca. 2 dl torra röda linser (ska kokas)
En halv burk grillad paprika
3-4 msk pumpafrön
2 vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
1 tsk rosmarin
Grönsaksfond, svartpeppar, citron efter smak

Utförande:

Koka röda linser enligt förpackningen. Häll av överblivet vatten. Lägg i matberedare tillsammans med övriga ingredienser. Krydda efter smak och tycke!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait