Heldag i trädgården

Vilket sommarväder denna lördag den 13 maj bjöd på. Strålande sol 🌞 och över 20 grader.
Jag och min man var ute och jobbade i trädgården hela dagen med olika projekt.
Jag klippte gräs, flyttade två krusbärsbuskar, satte ut lite vintersådd kål och satte ner potatislök (Leksandslök) i en pallkrage. 11 lökar hade jag köpt av en privatperson. Hoppas på bra skörd. Kommer spara lökar för att ha eget utsäde till nästa år. Kul med en lök som beter sig som en potatis och bildar fler lökar i jorden.
Den ska ner i jorden på Erikdagen den 18 maj, men jag tjuvstartade lite. Sedan ska man skörda den på Larsdagen den 10 augusti. Bra att ha ett riktmärke även om några dagar hit eller dit så klart inte spelar någon roll. Lätt för mig att komma ihåg då båda namnen är riktiga släktnamn. Min farfar och pappa hette det och två av mina barn har ett namn var i andranamn.

Potatisen har börjat titta upp.

Mannens projekt i trädgården är att få upp den första biten av det staket som förhoppningsvis ska hålla rådjuren borta från odlingarna i vår trädgård. Ett extra plus om våra katter blir mindre på hoppade av grannkatten också. Nu kan Sigge förhoppningsvis hinna reagera innan han har sin plågoande över sig.
Det blir dessutom riktigt snyggt, tycker jag. Sjukt nöjd 😉
Jag har redan planer på växter som ska få klättra där och ge oss lite insynsskydd nu när jag valt att ta ner den gamla och halvdöda rönnen och de två gigantiska, men friska tujorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait