Vintersallad

Igår kväll lagade vi oumphburgare här hemma. Då vi inte hade köpt någon sallad eftersom jag fortfarande har kunnat plocka in från trädgården fick jag ge mig ut i mörkret och leta på något grönt. Jag visste att det fanns lite vintersallad som sått sig själv i en av pallkragarna, dock bara fyra knippen. Alltid något. Åh, vad jag ångrar att jag inte sådde en massa vintersallad (machèsallad) i typ augusti. Då hade jag förmodligen haft massor med fin vintersallad att plocka av i vinterkylan. De gröna bladen håller sig fina i vinterkylan, men lär inte växa i mörkret och kylan så för sent att så det nu för skörd under vintern. Jag ska dock så i en av odlingsbäddarna i växthuset nu under vintern och hoppas på en tidig skörd i vår när ljuset och värmen återvänder.
Det blev också vår egen sista rödlök och den sista egna tomaten till burgarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait