Torkade äppelringar

I tisdags var elen jättedyr. Jag hade ingen lust att stå och förbereda någon julmat då.
Jag har länge tänkt att ta hand om trädgårdens vinteräpplen som ligger i förrådet i en korg och göra torkade äppelringar. Så det fick bli dagens projekt.
Jag tvättade av äpplena och skar dem sedan i ca 1 cm breda ringar. Skalet behöll jag på.
Jag trädde upp äppelringarna på trägrillpinnar som jag sedan hängde på en tvättställning. Då vi har en liten nyfiken kattunge i huset ställde jag in torkställningen i näst yngsta sonens rum och stängde dörren. Då han gör lumpen och bara är hemma vissa helger blev det ett bra torkrum. I tre dagar fick de hänga där. Alla som var hemma och smakade (de två yngsta sönerna, mannen och jag) tyckte det var jättegoda. Det funkade väldigt bra att ha skalet kvar.
Jag har fortfarande ganska många äpplen kvar så nästa vecka ska jag torka dem också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait