Thailändsk wok med cashew och tofu

Idag lagade jag och min man den här goda thailändska woken med cashew och tofu. Vi hade ett paket med tofu i kylen som började bli gammalt så när den här maträtten dök upp i mitt flöde häromveckan så blev det perfekt att prova på att laga den. Väldigt gott 😋
4- torkade thaichili hade vi inte hemma, men det stod i receptet att det kunde uteslutas. Jag kryddade oljan som jag stekte cashewnötter och tofu i med lite chilipulver istället. Det går nog bra att bara steka i olja utan kryddning också. Vi bytte ut 2 msk thailändsk chilipasta mot sambal oelek. Maten blev ganska stark så vill man ha lite svagare så blir det nog bra med 1 msk sambal.
Vi hade i gul lök och purjolök istället för salladslök då vi har massor med purjolök kvar ute i landet.
Vi åt woken med koreanska sötpotatisnudlar då de låg i skåpet och börjat bli gamla. De passade väldigt bra att ha till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait