Sista vintersådderna utplanterade

Igår sattes de sista vintersådda plantorna ut och nu är också all den nya odlingsytan fylld. Purjolöken började jag att sätta en och en, men när jag insåg att alla inte skulle få plats då så satte jag de tre tillsammans. Få se hur det funkar. Lök från frö trivs med att sitta tre ihop. Få se vad purjolöken tycker. Jag kanske kan gallra bort två och äta dem när de är små. Om de nu växer något när de står trångt. Fast det borde de göra. Rotselleri och purjolök växer det nu i de sista två odlingsbäddarna. Nu ska jag verkligen se till att gödsla rotsellerin. Förhoppningsvis blir det något att skörda det här året. Jag hade några plantor förra året som bara utvecklade en liten rotselleri. Jag hade inte riktigt koll på hur de skulle odlas då. Nu har jag lite koll, men det är ju inte säkert att slutresultatet blir bra för det 😉
Rotsellerin gillar inte kyla så de är täckta med fiberduk.
Kålbäddarna i nya odlingsbäddarna fick ett lager med gräsklipp när jag klippte gräset igår. Så grönt och frodigt.

Sigge var med sin matte och låg och rullade på grannuppfarten. Oj, vad han tyckte det var skönt.

Igår satte jag ut de 5 sötpotatisplantor jag köpt på Norells trädgårdscenter. Nu har de en stor odlingslåda att växa i i stora växthuset. Förra året fick 3 plantor dela på en liten odlingslåda. Trots liten yta så gav de mycket skörd. Förhoppningarna är nu höga att det blir ännu bättre slutresultat i år. Mina 5 aubergineplantor fick också flytta ut till stora växthuset. De behövde verkligen ny näringsrik jord. Bladen mådde inte så bra. Både sötpotatis och aubergine vill ha värme så kommer det en kall natt får det åka ut ett element.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait