Utplantering av vintersådder

I måndags blev det en dag med sol och värme efter en riktigt kall och blåsig helg. Jag passade på att njuta i trädgården på eftermiddagen innan det var dags att gå tillbaka till jobbet för kvällsmöte.
I insektshotellet var det full aktivitet. Så roligt att se att bina blir fler för varje år 🥰
Jag stannade till och beundrade mina pollinerare en stund varje gång som jag passerade insektshotellen. Känns så bra att hjälpa de vilda bina.
Jag satte ut några av mina vintersådder i en pallkrage. Först ut blev grönkål, två sorter. Både vanlig grön och den lila (eller om den är röd) sorten scarlett. Jag satte plantorna tätt för att sedan när de förhoppningsvis växt till sig flytta en del till nygjorda odlingsplatsen. Det känns som att plantorna behöver bli lite större och starkare innan de hamnar där.
Det var gassande sol när jag satte ner grönkålen och de såg förfärligt eländiga ut när jag var klar. De fick tak över huvudet som skydd mot sol och nattens kyla. Dagen efter såg de mycket gladare ut, som tur var 😉


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait