Skön eftermiddag/kväll i trädgården

Idag slutade jag tidigt och åkte först iväg och handlade lite till helgen. Strax efter fyra kom jag ut i trädgården. Jag trodde det var lite kallt ute, men det var så skönt. Jag gick in förens vid sjutiden.
Jag fortsatte att sätta ut av mina vintersådder. Den här gången blev det Svedjerovorna som fick större yta att växa på. De var lite svåra att sära på. Jag hoppas att de växer på sig trots att visa bara fick en liten rot kvar.
Nästan två pallkragar blev det. I en av pallkragarna satte jag ut vintersådd dill och persilja på en liten kant också.
När jag fyllt pallkragarna så hade jag några plantor över. De plantorna fick bli de första att hamna i det nygjorda odlingsområdet. Hoppas verkligen att de kommer trivas där. Jag gjorde en grop i allt täckmaterial jag lagt i odlingsbäddarna och hade i lite koskit, biokol och planteringsjord. Sedan täckte jag plantorna med fiberduk.

Jag kom också på var jag skulle lägga alla grenar från buskarna vi tog bort och som vi flisat i kompostkvarnen. De hamnade runt bärbuskarna i köksträdgården som har mycket öppen jordyta som brukar få mycket ogräs. Perfekt ställe och snyggt blev det också. Nu blev jag av med alla säckar som stått på gräsmattan medan jag funderat ut var jag ville ha de flisade grenarna.

I trädgården har jag många olika platser med vatten åt bland annat bina. Det finns också en fyrfota liten herre som tycker det är så gott att dricka ur dem 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait