Vita vinbär

Igår plockade jag av de vita vinbär som inta var mogna innan vi åkte till stugan förra veckan. Det var massor med bär på buskarna. Grenarna var så tunga att de hängde ner mot marken. Jag var nyfiken på att veta hur mycket bär det var så jag vägde allt jag plockat. Det var nästan 12 kg och då har jag ändå redan plockat och fryst ner en del vita vinbär redan 😀
Nu har vi mycket bär i frysen som vi kan förgylla våra morgongrötar med en lång bit in på vintern. De lär räcka länge då vi har på många olika sorters bär på gröten.

Idag har jag också plockat av de röda vinbären på den stora busken. De var inte heller helt mogna innan vi var iväg till sommarstugan. Den lilla busken plockade jag av för drygt två veckor sedan. De bären mognar mycket fortare. Det var inte alls lika mycket röda som vita vinbär. Dagens skörd var 3,6 kg. Några bär fick sitta kvar om någon vill gå och smaska i sig lite färska vitaminer. Yngsta sonen gick gärna och plockade i sig röda vinbär. Nu är han inte ute lika ofta i trädgården, men kanske att han kommer ut och tar några av dem 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait