Piroger

Jag såg ett recept på piroger härom veckan som jag var sugen på att testa. Jag blev inte helt nöjd med fyllningen, men det var gott ändå så jag åt två stycken till min lunch. Det var en fyllning med potatis, röda linser och ajvar.
Det var ett jättebra recept på deg. Jag bytte ut mjölet till dinkelsikt. Jag bytte också ut 2 dl av dinkelsikten till fullkornsdinkel.

Jag gjorde en annan fyllning på pirogerna till lunch i söndags. Då gjorde jag en färsfyllning som blev väldigt bra. Äldsta sonen kom hit på eftermiddagen och fick piroger som mellanmål. Han gillade de och blev förvånad över att jag gjort piroger. Det brukar inte ske så ofta 😉
Jag använde mig av samma degrecept, men gjorde en dubbel sats. Jag tog 6 dl fullkornsdinkel och resten av mjölmängden använde jag dinkelsikt. Jag behövde inte ha i så mycket mjöl som det stod i receptet så det blev ungefär lika mycket av de båda mjölsorterna. Lite dinkelsikt behövdes vid utbakningen också.
Jag lät min deg jäsa i 1 timme båda gångerna.

Ingredienser till färsröran:
2 gula lökar
4 vitlökar
750 g fryst sojafärs
1 squash
1 msk sambal oelek
1 msk kinesisk soja
1 msk vit miso
1-2 msk flytande grönsaksfond
2 dl Imat fraiche
paprikapulver
lökpulver
vitlökspulver
svartpeppar
gurkmeja

Gör så här:
Finhacka lök och vitlök. Stek löken i olivolja några minuter. Ha i sojafärsen. Stek tills den tinat. Grovriv under tiden squashen och ha sedan i den i stekpannan eller grytan. Ha i alla kryddor och fraichen. Smaka av tills du är nöjd med smaken. Låt koka ihop en stund.
Baka ihop pirogerna enligt receptet ovan.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait