Trädgårdssöndag

Min man har verkligen varit ute hela söndagen i trädgården och jobbat med den nya odlingsrabatten bredvid växthuset. När det blev kväll så blev den klar. Det är bara en sten som saknas då vi köpt hem en för lite. Jag får gå till Norells och köpa en imorgon efter jobbet. Jag måste ändå dit och köpa jord 😀
Det här året kommer det få hamna pumpa- och squashplantor där i då jag har många plantor som jag inte planterat ut än. De står i krukor i lilla växthuset och väntar på utplantering.
Jag hade tänkt att ha det som en blomrabatt åt bina. Det kanske det blir ett annat år eller så kanske jag kan hälla i frön till sommarblommor när jag satt i de andra plantorna. Det där tål att tänkas på 😉
Jag började dagen med att göra iordning två jordfabriker. Alla mina fem Bokashi-hinkar var fulla så jag behövde verkligen få loss fler hinkar.
Jag har också fixat iordning den del i lilla växthuset där det stod en odlingshylla med vintersådder under vintern. Hyllan åkte ut på ena långsidan av växthuset. Nu har alla mina melonplantor hamnat på sina slutplatser. Två hamnade i stora växthuset och resten i lilla. I år har jag måååånga melonplantor och flera olika sorter så nu måste jag verkligen lyckas att få meloner. Annars är det nog ingen idé för mig att odla meloner, men skam den som ger sig. Jag är ju lite envis, så självklart kommer jag försöka nästa år igen även om det återigen går åt pipsvängen.
Om jag räknade rätt så har jag 13 plantor😀


I lilla växthuset bor nu många gurk- och melonplantor och en tomatplanta.
Få se om det blir första året som det inte blir en djungel där inne 🤣
En av mina jobbarkompisar och hennes man kom förbi och kollade in trädgården nu ikväll. Då upptäckte vi att det var full aktivitet vid insektshotellet. Många bin flög in och ut i de olika rören. Från de igentäppta rören hördes det mycket surrande. Jag antar att det är bibäbisar som låter därinne. Så härligt ljud 😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait