Rådjur

I år har vi haft större problem än tidigare år med rådjur i trädgården. All grönkål är nu helt uppäten och även purjolök verkar ha försvunnit nu de sista veckorna. Jag var helt säker på att det fanns någon kvar, men när jag kom ut för att hämta förra helgen så fanns det inga kvar.
Jag upptäckte också i söndags att de beskurit mitt äppelträd 😯
Jag kände redan i slutet av sommaren när de åt av mina grönsaker redan då att nu är det krig. Jag har tänkt att vi ska bygga staket av armeringsjärn runt köksträdgården. Ljus släpps igenom och så kommer jag kunna använda armeringsjärnens rutor till att låta växter växa emot.
Vi kommer börja bygga staket runt två sidor och hoppas att det räcker. Den tredje sidan är mot grannarna och där finns redan ett staket. Vi har sedan en sida kvar. Den sidan är det lite svårare att sätta staket vid så vi hoppas att de åtgärder vi tänkt kommer räcka. Framtiden får utvisa hur det går.
Jag har köpt prydnadsplattor till armeringsjärn så nu måste vi välja storlek på rutorna efter plattorna 😀

De söta, men eländiga djuren har i lämnat lite bajskulor lite var i trädgården. Om deras spillning är bra som gödsling så har de kanske tackat för maten 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait