Vintersådder 2021

Igår började jag med årets vintersådder. Det blev flera sorters kål, spenat, persilja och dill.
Idag fortsatte jag med sommarblommor och lite mer spenat. Jag prövade också att vinterså lite löksorter även om den mesta mängden lök får starta sina dagar inomhus. Jag har fortfarande purjolök kvar ute i pallkragen från förra året. I år vill jag ha mer purjolök. Det är verkligen en toppengrönsak. Nu när det är fruset och det inte går att dra upp purjon så har vi haft med en kniv ut och skurit av den.
I år har jag startat igång mina vintersådder tidigare än vanligt. Jag tror jag har satt ut dem i februari de andra åren. Hoppas vintern fortsätter att hålla sig hyfsat kall och stabil.

Purjolök, gullök (från frö), en variant på gräslök, salladslök och röd salladslök har nu hamnat på en värmematta inne i husvärmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait