Ostig kronärtskockssås med broccoli och linser

Tidigare i veckan slängde jag och näst äldsta sonen ihop en pastasås av det som fanns i skafferiet. Jag hittade en burk med kronärtskockscremé som jag köpte när Paolo Robertos produkter såldes ut och gick till att hjälpa utsatta kvinnor (Hade pengarna inte gått till något bra hade jag aldrig köpt av hans produkter efter det som hänt).
Ostsåsen hade jag fått av en kollega på jobbet och inte riktigt vetat vad jag skulle använda den till.
Att jag använde två olika sorters fraiche var att den lilla burken var på väg att bli gammal. Hade det inte varit kylskåpsrens så hade jag hållit mig till en sort 😉
Vi lyckades få till en riktigt god pastasås 😀

Ingredienser:
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 chili
färsk broccoli (ca 300 g)
2 förp. röda linser
1 Aito oat cuisine with taste of cheese (250 ml)
135 g crema kronärtskocka
250 ml Planti cooking fraiche
250 ml Oatley iMat Fraiche
1 buljongtärning umamibuljong
Näst äldsta sonen smakade av med lite soja, svart- och vitpeppar, gurkmeja och paprikapulver och gurkmeja (för färgen), lökpulver och lite balsamvinäger.

Gör så här:
Börja med att finhacka lök, vitlök och chili. Stek i lite olivolja. Skär broccolihuvudet i mindre bitar och låt den steka med.
Ha sedan i all fraiche, kronärtskockscremé och ostsåsen. Rör runt och låt såsen koka upp. Ha i buljong och övriga kryddor.
Servera med valfri pasta.
Jag gjorde en fänkålssallad med äpple och russin. Lite balsamvinäger, salt och svartpeppar. Ett fat med grönsaker och melon hade vi till också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait