Lördag och lite sol

Det har varit en riktigt solfattig och grå januari i år. Väldigt tråkigt då december också var oerhört solfattig.
Förra lördagen var vår ”solcellsman” och en av hans medarbetare hem till oss och anslöt vår solcellsanläggning (som sattes upp i höstas) till internet. Nu kan vi se hur mycket solel den producerar varje dag. Så idag blev den bästa dagen sedan vi började mäta förra lördagen 🙂

Förra helgen försökte jag gräva i växthuset, men det var omöjligt. Minus 15 grader ute hade till och med gjort jorden i växthuset frusen. Jag har 3 bokashi-hinkar och igår blev även den tredje full.
I det vårlika vädret ute idag med ca 5 plusgrader kunde jag tömma de två hinkar som stått fulla i minst två veckor nu. Perfekt att jorden blivit grävbar igen.
Kattpojkarna var in i växthuset och hjälpte mig att gräva också.

Jag var också iväg till Norells för att köpa hem en säck med jord. Tyckte det var bra att passa på när nästan all snö smält bort så att det gick bra att köra skottkärran. Så klart råkade jag också köpa några fler fröpåsar. De hade fått in Impectas fröer i veckan. Ska bli spännande att odla spritbönan ”Yin Yang” 🙂

Mina löksådder som jag sådde förra helgen har kommit upp bra i tre av byttorna. I de andra tre kan man tro att jag glömde bort att ha i frön 😉

Mina första frösådder som jag satte igång med den 1 januari växer på bra även om en del frön inte velat gro. Det kommer dock upp fler och fler. Det gäller visst att ha tålamod 😉

Jag passade också på att vinterså lite sommarmorötter i en av pallkragarna där jag förberett jorden med bokashi i höstas. Nu hoppas jag få fina morötter i början av sommaren.

Hittade en marschall som blivit kvarglömd från julafton. Den var fylld med vatten som frusit, men hur spetsen som står rakt upp blivit till känns som en gåta. Marschallen står på en mur där det inte finns något ovanför som kan droppa ner 🙃

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait