Årets första sådder

Nytt år och nya såmöjligheter. Igår åkte de första fröna i jorden.
En bra tradition att starta med frösådderna på årets första dag.
Det här året har jag bestämt mig för att vänta med tomatsådderna. Plantorna drar iväg på höjden så att de snabbt växer ur mina hyllor med växtbelysning i förrådet. Jag ska försöka vänta till mars med tomatsådder och också vinterså många av plantorna. Praktiskt då de vintersådda plantorna inte måste avhärdas innan de planteras ut.

I år har jag sått i mina för säsongen nyinköpta rootmaster. Jag och beskrivningar går inte ihop. Jag kämpade en bra stund med att försöka förstå mig på beskrivningen hur de gröna bevattningsbanden skulle sitta. Jag fick ge upp och be min man om hjälp. Nu när jag vet hur de ska sitta känns bilderna lättare att förstå sig på 😉

Idag har jag också grävt ner en hink med bokashi i växthuset. Det var hink nummer två som grävdes ner. Det behövs några hinkar innan all jord där inne är förbättrad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait