Pulled Jackfruit

Vi har länge velat testa jackfruit, men inte hittat det trots en del letande. Så igår sprang min man på det på ICA Kvantum som ligger nära oss.
Så dagens lunch ble pulled jackfruit. Äldsta sonen Daniel gjorde en barbequesås igår kväll som jag stekte jackfruiten i. I receptet står det att såsen ska koka ihop i 20 minuter, men Daniel lät den koka i 1 timme.
Jag sköljde jackfruiten. Sedan skar jag den i smala trekantiga bitar. Stek jackfruiten mjuk i en del av barbequesåsen. Det tar ca 5 minuter på medelvärme. Ta en potatisstomp och mosa jackfruiten så att fibrerna separeras. Stek i ytterligare 15 minuter. Tillsätt lite mer barbqeuesås. Jag använde nog halva mängden av barbequesåsen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll jackfruiten i en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i 20-25 minuter.

Halva mängden av barbequesåsen blev kvar så då hade vi i 3 paket med svarta bönor och lät allt koka ihop tillsammans tills det blir varmt.

Jag värmde också två förpackningar med bönsalsa. Så det blev tre olika röror att använda till sin tacos. Den röran blev väldigt lös så den passar bättre att äta med ris, mathavre eller andra korn.
Ett väldigt bra alternativ om man behöver laga mat snabbt.

Vi la rörorna i tortillabröd och hade traditionella tacogrönsaker till. Tacosås, en hemmagjord vitlökssås och köpt barbeuesås för den som önskade mer barbequesmak. Det går så klart att äta pulled jackfruit i tex pitabröd också.
Daniel avslutade måltiden med att smaka av alla rörorna. Högst betyg fick den med svarta bönor i barbequesåsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait