Bakad potatis med goda röror

Gårdagens lunch blev bakad potatis med en vegansk skagenröra och en annan röra gjord av cashewnötter. I recepten använder de sötpotatis, men då jag köpt hem vanlig bakpotatis använde jag det istället.
Skagenröran gjorde jag mycket av då jag gjorde 4 gånger satsen då ett paket tofu är 400 g. I en sats var det 100 g tofu. Jag hade lite mindre majonäs än vad som stod, ca 1-2 dl mindre och fyllde på med lite mer havrefraiche istället. Jag hade i 4,5 msk pressad citron istället för 8 msk. jag hade i en burk röd tångkaviar á 90 g, alltså mycket mindre än vad det står i receptet. Det blev bra ändå.
På bilden under är det svart tångkaviar, men jag använde en röd av samma märke, men tog aldrig kort på den.

Röran med cashewnötter gjorde jag en dubbel sats av. Jag hade i in tofu gjord av havre med örtsmak. Röran blev inte tillräckligt kletig så om jag gör den igen och har i havretofu igen så gör jag 3 eller 4 gånger satsen av cashewnötsbasen. Det behövs kryddas med lite mer salt och peppar också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait