Bollar till jul

Idag kom jag äntligen igång med att förbereda lite av julmaten. Det blev två olika slags bollar. Bra att börja med det som går att frysa ner. Det finns så många spännande maträtter att göra till julbordet så bra att sprida ut det som går. Annars blir det mycket att laga dagarna före jul.

De första bollarna var veganmormors vegetariska bollar. Lätta att göra och näst yngsta sonen som kom och smakade gav de bra betyg. Vi hade dem faktiskt på förra årets julbord också.
Jag hade i 3 tsk flytande grönsaksfond istället för 2 tsk buljongpulver. Jag hade ingen grahamssikt utan rullade bollarna i fullkornsdinkel.

Den andra bollen var vegetariska morotsbollar med saffran. De var också lätta att göra, men fick inte bra betyg av näst yngsta sonen som var första provsmakare på dem här bollarna också. han tyckte det luktade gädda när han kom in i köket. Jag berättade inte att det var saffran i bollarna, men det kände han på en gång. Han gillar inte alls saffran i någon form.
De är bollarna blev lite mjuka och kletiga trots att de var stekta tills de fick fin färg. Få se om de blir bättre i konsistensen när de värms upp i ugnen en andra gång på julafton.
Jag hade inga gula russin hemma utan hade i vanliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait