Järpar av sojafärs

Dagens lunch denna gråa novembersöndag blev grillade järpar. Jag trodde förra grillningen var årets sista, men vi hade många olika sorters burgare i frysen och de tillagas lättare på en grill än i en stekpanna. Så då var det passande att grilla lite till. Järparna går hem hos alla familjemedlemmar. Det är så lätt att göra biffar av formbarfärs. Jag brukar oftast använda Anammas. Se till att välja formbarfärs och inte vanlig sojafärs. Då är det omöjligt att få till en biff 😉
Jag serverade järparna med klyftpotatis, tsatsiki och grönsaker. Gott och lätt.
Ingredienser:
2 pkt Anamma formbarfärs á 850 g
4 finhackade vitlöksklyftor
4 msk sambal oelek
1/2 ask fryst persilja
lökpulver
vitlökspulver
paprikapulver
salt
svartpeppar
Gör så här:
Tina färsen i rumstemperatur i 2-2 1/2 timmar.
Finhacka vitlöken och blanda ihop alla ingredienser. Forma dem sedan till järpar. Lägg järparna på grillen tills de fått fin färg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait