Dagens kvällsmat blev en snabblagad maträtt med sojafilébitar.
För egen del hade jag gärna ha haft i någon sorts bönor istället för sojafilebitar, men barnen, speciellt yngsta sonen uppskattar lite ”fuskkött”. Mannen och näst yngsta sonen har hunnit äta grytan och de tyckte det var väldigt gott.

Ingredienser:
1 stor purjolök (jag skördade ute i trädgården 🙂
2 förp. sojafilébitar
6 dl grädde
4 dl Planti cooking fraiche
4 msk mango chutney
3 msk kinesisk soja
3 msk flytande fond, jag tog både scharlottenlök och grönsaksfond.
1 msk vit miso
Svartpeppar och ev. salt.

Gör så här:
Strimla purjolöken och stek den i lite olja blandat med smör.
När purjolöken mjuknat har du i sojafilébitar och låter dem steka med i ca 5 minuter. Ha sedan i resten av ingredienserna och låt grytan småputtra tills sojafilébitarna är varma. Jag serverade fullkornscouscous till grytan och blandade grönsaker.