Mat åt maskarna

Nu har min förkylning gett med sig. Imorgon blir det jobb igen.
Jag passade på att gå ut i solen och tog hand om säckarna med fermenterade växtdelar som jag gjorde iordning för någon månad sedan. Jag hade tänkt att gräva ner det i pallkragar, men läste ett inlägg av Sara Bäckmo att hon lägger allt ovanpå jorden, täckodlar. Maskarna drar sedan ner växtmaterialet i jorden och som tack bajsar de ut gödslad jord. Vilka fantastiska små djur. De är guld värda i odlingarna. Jag har svårt att gå förbi utan att hjälpa en mask som inte kan ta sig bort från asfalten själv. Det blir ju inte lättare när man tänker på hur viktigt jobb de gör.
Jag har täckodlat en del under sommaren, men hade inte en tanke på att göra det med de här fermenterade säckarna. Lite löv la jag också i. Klippte växtdelarna i lite mindre delar. Blir spännande att se om alla växtdelar tas and av maskarna och ur lång tid det tar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait