Vinterfixad trädgård

Idag har jag förberett trädgården inför vintern. Jag har klippt ner alla paprika- och chiliplantor och klippt ner allt grönt och lagt i en sopsäck för fermentering med EM. Det sista i växthuset klippte jag också ner, tomatilloplantorna. Nu hoppas jag på någon mer varm helg så jag hinner tvätta ur växthuset innan vintern. Det är så skönt att ha växthuset rent när våren kommer. Jag brukar alltid tvätta ur det på hösten, men förra hösten hann jag inte och det fick jag ångra när våren kom.
Jag har också fixat iordning en pallkrage som jag ska plantera vitlök i om 1-2 månader. En bokashihink grävde jag ner i den bland annat.

I måndags efter jobbet skördade jag alla mina paprikor och chilis. Jag tog också in mina tre pumpor. Tomatillon skördade jag också.
vardagsrumsbordet är väldigt belamrat med godsaker i härliga färger.

Det finns fortfarande en del som blommar i trädgården. Trots några frostnätter så blommar bland annat min rosenskära så fint. Många blomknoppar har den också, men de lär nog inte hinna slå ut. Solrosen är nästan överblommad, men någon enstaka blomma är fortfarande gul till pollinerarnas stora glädje.

Brysselkålen växer på bra så förhoppningsvis kan jag skörda egen brysselkål till julbordet i år med. Grönkål scarlett är otroligt fin och stor. Om jag kan skydda den från alla djur som har min köksträdgård som restaurang så kommer vi ha egen grönkål hela vintern.

Jag upptäckte en ny slags bajs i trädgården idag när jag skrotade runt där ute. Jag var på väg till pallkragarna bakom växthuset när jag såg att det låg en tallkotte på gräset. Varför ar den hamnat där, tänkte jag? När jag vände och gick tillbaka igen såg jag att det inte alls var en tallkotte utan en bajskotte. Om man nu kan kalla den där högen för kotte 😉
Det skulle verkligen vara intressant att filma trädgården när vi inte är där och se vilka som hänger där ute, speciellt nattetid.

Bajset ligger nu i en glasburk och ska få följa med till jobbet imorgon. En av storbarnsavdelningarna utforskar bajs av olika slag med barnen. Spännande att se om de listar ut vem som bajsat det där 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait