Svamptur

Igår gick jag tillsammans med en son och en kattpojke till skogen för att plocka svamp. Näst yngsta sonen var sugen på att plocka trattkantareller. Jag har varit sjuk hela veckan så en skogstur i lugnt tempo passade perfekt. Solen sken från en klarblå himmel och det var vindstilla på morgonen.
Vi fick med oss Sigge också. Jag trodde inte att han skulle orka gå hela vägen till skogen (ca 500 meter) och sedan i skogen så vi satte honom i svampkorgen. Det gillade han inte utan morrade surt. Han fick springa istället. Vi satte på honom en väst för att vi skulle kunna se honom lättare i skogen, men han följde oss så fint så det hade nog inte behövts. Det var första gången an fick följa med till skogen vid spåret. Det är lite längre bort och mycket större skog än den mindre vi brukar gå till med våra kattpojkar.
Jag är så imponerad av Sigge. Det var roligt att ha honom med och han hade så roligt.
Snurre var inte hemma när vi gick och jag vågar inte visa honom nya platser. Det verkar an fixa så bra själv 😉

Fluffy or fat? Fluffy 🙂
Jämfört med smala och slanka Snurre kan Sigge som är en kompakt och grov katt se lite tjock ut, men med västen på så ser man ju att det nog är en del fluff också.
Sigge är mindre än Snurre i storlek, men väger 200 g mer. 4 kg är Sigges vikt och Snurre väger 3,8 kg.

En gammal skogsbild från skogen vi går med katterna i vanliga fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait