Flygande Jacob

Ikväll blev det en vegansk Flygande Jacob till kvällsmat. En snabblagad maträtt. Glöm inte att starta riset i tid. Barnen uppskattade den. Jag mår inte helt bra, så jag tyckte det var så där. Mycket kanske också för att jag tog mest av den med kikärtor i. Vi brukar inte ha den sortens kikärtor hemma. De här var mycket hårdare än ICA`s som vi brukar köpa. De smakade inte så gott, tyckte jag.
Jag tyckte att det blev så mycket grädde så jag gjorde en liten form med kikärtor i. I den stora formen hade jag i sojafilébitar.
Nästa gång kommer jag bara göra en form med den mängden sås som jag gjorde idag. Det blev faktiskt lite för lite sås i stora formen.
INGREDIENSER:
2 pkt Hälsans kök sojafilébitar
2 pkt Oatley iMat visp á 250 ml
3 bananer
ca 2 dl chilisås
salladskrydda
salt
svartpeppar
1 pkt Veggie bacon (kan uteslutas)
jordnötter till servering
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225 grader.
Stek filébitarna i lite olja i ca 5 minuter. Vispa under tiden grädden och ha i chilisås. Lägg i en ugnsform och krydda med kryddorna.
Skiva bananerna och lägg i formen. Häll på den vispade grädden. Ställ in formen i ugnen i ca 20 minuter. Stek under tiden veggie bacon om du vill ha det på. Jag tycker att det är något som går att hoppa över, men den smakade helt okej om man vill ha baconsmak. Jag har själv aldrig gillat rökt mat så därför la jag inte bacon över hela formen.
Servera med valfritt ris och grönsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait