Sötpotatisgratäng med paprika och chili

Dagens kvällsmat blev en lättlagad allt-i-ett-gratäng. Det som tar lite tid är att skära till alla grönsaker, men sedan sköter den sig själv i ugnen.
Jag gjorde en vitlökssås som i hade till.
Jag hade ingen gul lök hemma så det fick bli röd istället. Jag hade i en röd och tre gula paprikor då de gula behövde ätas upp. De hade börjat bli lite skrynkliga. Jag hade även i lite gurkmeja. Jag hade i två förpackningar á
500 g krossade tomater istället för två med á 400 g.
De två yngsta barnen var inte stormförtjusta i maten, men jag och min man gillade den.

Jag skördade de 5 äpplen som fanns kvar på trädet. Det blev bara en pytteskörd på vårt lilla äppelträd. Hoppas på fler nästa år, då sorten Aroma är väldigt god. Några av äpplena var inte så fina i skalet heller och ett äpple var helt sprucket. De två finaste skar jag upp till kvällsmaten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait