Snabb kebab

Dagens kvällsmat blev en snabblagad vegansk kebab gjord på Anamma formbara färs. Det här var en maträtt som gick hem hos alla i familjen.
Yngsta sonen tyckte kebaben smakade för salt.
Jag gjorde dubbel sats och hade i 1 tsk salt, nästa gång får det bli 1/2 tsk. Det är ganska mycket ljus sojasås i. Det kanske är det som ger så salt smak utan att jag har tillsatt så mycket salt.
Dubbel sats räckte till 6 portioner. Har man inte såna storätare i sin familj så räcker det nog till 8 personer 😉
Viktigt att inte tina den formbara färsen mer än 1 1/2 timme. Krydda färsen och forma den till 8 biffar. Ställ in fatet i kylen och ha en biff framme i taget för tillagning. Jag gjorde inte det så den tillplattade färsen föll sönder lättare ju varmare färsen blev så jag tror att det blir bra att ha dem i kylen.

Jag skar upp gurka, rödlök, tomat och sallad. Nästa gång kommer jag göra picklad rödlök också för det gillar yngsta sonen jättemycket. Jag gjorde den vita såsen och sedan hade vi också en köpt mayosås till.
En skål med paprikastavar var också gott att knapra på.
Näst yngsta sonen saknade en coleslaw till så nästa gång jag gjorde den är maträtten gjor.de jag så klart en coleslaw.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait