Eget örtsalt

Idag har jag försökt mig på att göra ett eget örtsalt med egna örter från trädgården och även basilikan i den hydroponiska odlingen i köket.
Jag började med att skörda basilikan. Det ledde då till att jag behövde passa på att göra rent köksfönstrena som var väldigt smutsiga. Smidigt att göra rent fönstrena innan jag startade upp en ny odling. Näst yngsta sonen sa att vad annorlunda det ser ut när vi åt lunch. I och för sig så var all basilika skördad så det såg lite tomt ut, men det blev faktiskt stor skillnad med rena fönster. Den här gången blev det fyra hål med pak choi och två med grönkål i den hydroponiska odlingen.
Så mycket lättare att starta upp en odling utan två små kattungar som riskerar att gräva upp fröna i ren nyfikenhhet.

Det hann bli eftermiddag innan jag hann fortsätta med örtsaltet. Jag samlade ihop 1,2 kg. Det stod att man skulle skörda när örterna var torra. Det var inte mina efter allt regnande igår. Några var smutsiga också så jag behövde skölja vissa också. Jag tog också lite av vitlöks- och gullöksblast från frysen så den var också blöt.
Jag hoppas det blir bra ändå, det borde bara ta lite längre tid att torka, men till slut borde det bli torrt.
Jag mixade örterna i en mixer, lite i taget blandat med salt. Jag hade i 1 kg salt.

Jag använde vanligt salt då det var det jag hade hemma.

Igår köpte jag en växtbelysning till min odling. Jag hade en annan växtbelysning förra vintern, men den var lite för kort så den gav jag bort till äldsta sonen och hans flickvän som fick en kortare Harvey i inflyttningspresent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait