Solpaneler

Synd att inte skorstenen satt lite högre upp så vi hade fått rum med en panel till 😉

Vi har pratat i några år om att skaffa solceller. Det innebar också att det var läge att lägga om taket först eftersom vårt hus har några år på nacken då det är byggt 1973.
När vi väl bestämt oss för vilka som skulle lägga om taket och vem som skulle sätta solpanelerna gick det fort. Den 25 augusti gjorde vi klart med solcellsfirman och den 25 september var allt på plats. Nu väntar vi på elektrikern som ska komma i början på kommande vecka.
Sedan måste vi också välja elbolag, men efter det så är vi solfarmare på riktigt. Kul, ett steg till i att tänka hållbart.
Vi har också sett till att skaffa vattentunnor nu när taget lades om och vi kunde ändra stuprörens utrinning.

Byggställningen kom upp för förra onsdagskvällen. På torsdagen kom allt material samt att de rev bort gamla taket. De jobbade för fullt på fredagen och halva lördagen. På måndagen veckan därpå var de klara.
Solcellsfirman kom och la elkablarna under taket på måndagen innan takpannorna kom upp.

Vår trädgård är inte så stor så det blev svårt för dem att få plats med allt material, men det gick.

Skönt när byggställningen försvann. Det var lite svårt att ta sig in genom dörren. Vi hade i och för sig trott att vi inte skulle kunna använda dörren alls utan behöva ta oss in och ut genom uterummet och altandörren. Det var skönt att slippa det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait