Bokashi

Bokashi=trädgårdens bästa vän.
Det är så fascinerande med Bokashi. Man fyller en hink med i mitt fall (eftersom vi bara äter plantbaserad mat i det här huset) rester av frukt och grönsaker och varvar det med bokashiströ. När hinken är full får den vila i minst tå veckor. Sedan är det dags att blanda den med ”ful”jord och ungefär två veckor senare har man en ny näringsrik jord att odla i. Mirakel och magi på samma gång, att gammal krukjord från förra årets odlingar som nästan bara var rötter i höstas nu har förvandlats tillvärdefull jord att använda i trädgården igen. Det gillar jag 🙂
Innan jag började med Bokashi hamnade sådan jord på återbruket inför vinterstädningen av trädgården.
Gör jag inget annat vettigt idag har jag i varjefall tillverkat ny användbar jord 😉


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait