Annorlunda våfflor

Ligger och njuter i soffan i vårt uterum som precis blivit klart, bara gardiner som skydd mot solen kvar. Så nöjd med hur det blev. Mycket bättre än jag kunnat hoppats på när vi bestämde oss att bygga in vår altan.

Idag testade jag ett recept på våfflor som kändes som en passande sommarlunch. Det blev riktigt gott. Vi hade inte alla ingredienser hemma och vår närliggande lilla ICA hade varken krasse eller rökt tofu så då blev det till att göra om i receptet. Jag tror faktiskt att det blev till det bättre, speciellt för mig som inte gillar rökt smak. Rökt tofu är likt skinka i smaken och jag har aldrig gillat skinka eller korv.
Där det står rökt tofutopping hade jag i allt utom rökt tofu. Istället ffför krasse plockade jag ogräset våtarv eller nate som det också kallas. Jag hade tänkt att plocka något annat bladgrönt, men kände att den blev ett riktigt bra alternativ istället för krasse.
Näst äldsta sonen stekte vanlig tofu som en ”äggröra”, scrambled tofu. Han följde inte receptet helt, men ett bra recept om man vill testa att göra en vegansk äggröra.
Vi toppade också våra våfflor med röd tångkaviar.
Det är kommer vi helt klart göra fler gånger. Har man inget våffeljärn så går det nog bra att steka dem i en stekpanna.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait