Kebabgryta

Den här långhelgen, som även är en födelsedagshelg i det här huset började med en kebabgryta i torsdagskväll. Jag har velat göra den länge, men det har inte blivit av då vi istället ätit kebaben till klyftpotatis eller på en kebabpizza när jag gjort min kebab.
Förra helgen gjorde jag två dubbelsatser av kebaben då jag håller på att pröva mig fram hur jag ska göra för att få bästa resultat i den nyinköpta hushållsassistenten. Jag gjorde en på ”vanligt” vis då jag knådar för hand och som jag alltid lyckas med ifall den andra skulle bli konstig. Därför hade jag mycket kebab och kunde då äntligen pröva kebabgrytan.
Den var väldigt god, rätt stark fastän jag inte hade i chiliflingor.
Jag gjorde dubbel sats, men behövde inte ha i riktigt 800g kebab. Jag hade i så mycket som verkade lagom till mängden sås. Jag stekte kebaben i en stekpanna. Kebaben hade jag redan kryddat med min kryddblandning innan jag fryst ner den. Jag hade kryddat en dubbel sats av kebaben med en sats av kryddblandningen.
Jag tog sedan en stekgryta (eller jag fick faktiskt ta två grytor) och stekte löken. Jag kokade ihop såsen innan jag la i kebaben och lät allt småputtra under lock i 20-30 minuter.
Jag hade i green jalapeno på burk, nästan en burk i min kebabgryta. Jag delade dem lite. I receptet står 4 feferoni till en sats, alltså 8 stycken borde jag ha haft. Min gryta blev stark så jag valde att hoppa över att ha i chiliflakes. Jag hade i lite gurkmeja och 1 msk vit miso istället för salt.
Grytan serverade jag med böngroddar, syrad lök och ett fat med frukt och grönsaker. Vi klickade också på lite Planti grekisk yoghurt. Passade bra när det var rätt starkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait