Bi- och humlebo

Den här helgen har min man och näst yngsta sonen gjort iordning två bon åt bin/insekter och ett humlebo. Spännande att se om våra viktiga pollinerare vill flytta in. Kanske är hålen i insektshotellet för grunda. Vi tog något som låg hemma och skräpade, gamla sängben.

Idag har jag också satt ner gurk-, melon- och squashfrön. Många olika sorters frön av varje sort. I flera år har jag sagt att ”i år ska jag lyckas med melon”. Hittills har jag inte lyckats så få se om år 2020 blir det år då min önskan infrias 😉

Här är en bild innan jag täckte fröna med jord.

Jag har också fyllt på med frön i min lilla köksträdgårdsäng. Det blev många olika sorters blomfrön, bland annat en påse som jag fick som tack när jag gjorde iordning min lilla äng åt pollinerare förra året. Jag hoppas också att blommorna från förra året fröat av sig också.

Det ar också blivit omskolning av tomater och i stort sett alla tomater har fått flytta ut i växthuset. Såg precis på vädret att det nog bara blir grader varmt. Hu så kallt. Hoppas frostvärmaren håller tillräcklig temperatur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait