Tomatsoppa med linser och sötpotatis

Efter att ha inte haft några ”soppasöndagar” två söndagar så gick jag tillbaka till den traditionen idag. Så klart med quessdillas till också. Jag hade sett ett recept på en tomatsoppa med sötpotatis och röda linser. Jag hade sötpotatis hemma som behövdes ätas upp så det var en prefekt soppa att tillaga. Väldigt god var soppan.
Jag gjorde dubbel sats och följde i stort sett receptet. Jag hade i 1 msk vit miso istället för salt. Jag hade också i lite gurkmeja och svartpeppar.
Äldsta sonen Daniel fick komma och smaka av soppan. Han la till rivet skal från en lime och saften från halva. Den andra halvan la vi på bordet så fick den som ville ha på mer.
Han skar också upp grönsaksstavar och gjorde iordning en snabb guacamole. För att få den varma soppan att svalna klickade vi i lite turkisk yoghurt. Jag stekte ett helt gäng quessdillas och dem försvann i rask takt.

smiley
Soppan innan den mixats med en stavmixer.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait