Jag fick en bra present av barnen i julklapp, en kokbok med 1700 växtbaserade recept, Det veganska köket. Jag har tyvärr varit lite dålig på att använda den kokboken, men ikväll blev det en pumpasoppa. Så klart gjorde jag om receptet litegrann så att det passade mig
Ingredienser:
1 liten butternutpumpa, ca 750 g
750 g morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 cm finhackad färsk ingefära
1 msk curry
1/2-1 tsk gurkmeja
svartpeppar
1 msk vit miso
1 burk kokosmjölk
5 dl vatten
3 msk flytande grönsaksfond
1/2 tsk salt
1-2 förp. linser (färdigkokta)

Gör så här:
Finhacka lök och vitlök och låt det stå i en kvart.
Skala pumpan och dela den i fyra delar. Kärna ur den och dela den sedan i mindre bitar. Dela även morötterna i mindre bitar. Finhacka chili och ingefära.
Stek lök och vitlök i flytande fond blandat med vatten. Fyll på med vatten när det blir för torrt. Rör ner pumpa- och morotsbitarna, chili, ingefära och stek med i några minuter. Ha sedan i övriga ingredienser. Koka upp och låt sjuda under lock tills pumpan är mjuk.
Mixa soppan slät med en stavmixer.
Ha i en eller två förpackning med linser. Soppan är så arm så de blir snabbt varma bara av att ligga i utan att kokas.
Vi åt soppan tillsammans med nybakta dinkelbaguetter, rostade kikärtor och grönsakstavar. Vi som ville ha i fryst koriander hade det direkt i våra tallrikar. De två yngsta sönerna uppskattar inte den smaken.

smiley