Allt-i-ett-gryta med squash och pärlcouscous.

Jag har mycket squash i kylskåpet och valde att göra en allt-i-ett-gryta. Jag hade i 1 1/2 paket pärlcouscous, men det blev för mycket. Nästa gång tar jag ett paket. Jag hade i 1 tsk salt och ca 1 msk vit miso och tyckte det blev för salt. Jag valde därför att servera Oatleys turkiska yoghurt till för att dämpa saltsmaken. Min man tyckte dock inte att det smakade för salt. Nästa gång kommer jag bara ha i vit miso och smaka av med salt på slutet.

 • INGREDIENSER:
 • 2 gula lökar
 • 2 stora vitlöksklyftor
 • 1 squash
 • 2 förp. krossade tomater med basilika á 390 g
 • 1 liter vatten
 • 1 paket pärlcouscous
 • 2 tärningar valfri grönsaksbuljong eller 3 msk flytande fond.
 • 1 msk vit miso
 • 1/2 tsk gurkmeja
 • svartpeppar
 • 2 msk oregano
 • 2 tsk chilipulver
 • 1 förp. blandade bönor
 • 1 förp. linser
 • 2 små burkar majs

Finhacka lök och vitlök. Låt stå medan d plockar fram övriga ingredienser. Stek löken i lite olivolja eller lite vatten blandat med flytande scharlottenlöksfond. Stek löken mjuk och skär under tiden squashen i tärningar. Häll ner i grytan och låt det steka med i några minuter. Häll i de krossade tomaterna, vatten och pärlcouscous. Ha i buljong, vit miso och kryddorna. Låt det koka upp, rör ofta. Pärlcouscousen fastnade lätt. Småkoka under lock i ca 30 minuter. Ha i majs, bönor och linser de sista 5 minutrarna. Smaka av och krydda mer om det behövs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait