Vasaloppsspinnig

Första söndagen i mars idag och det betyder att det är dags för Vasaloppet. Jag och min man var med på Vasaloppsspinning. I nästan 4 1/2 timme trampade vi innan den första kom i mål. Lite segt efter 4 timmar, men då tänkte jag bara på de som åkte riktiga Vasaloppet och vilket busväder det var ute och då gick det genast lättare 😉 Kul att spinna och samtidigt se Vasaloppet spå stor skärm.

Förra söndagen deltog min man och de två äldsta sönerna i Vasaloppets öppet spår. Alla tre tog klarade sig i mål. Bäst gick det för min man som har mest erfarenhet av längdskidåkning. Halv norrman som han är så blev det mycket gå på tur som barn. Minst erfarenhet har äldsta sonen. Han hade innan loppet stått på längdskidor 5-6 gånger. Två gånger i år kom han iväg och åkte lite på Vedbo här i Västerås, en kort bana med konstsnö och utan backar. Så sammanlagt hade han åkt knappt 20 km. En otrolig bedrift att ta sig runt ett Vasalopp med så lite skidåkning i benen. Förutsättningar var inte de bästa.. Rätt blåslagen efter alla vurpor och då det bara var is i spåren så rekommenderades det att ta av sig skidorna och gå i nerförsbackarna. Det innebar att uppförsbackarna blev väldigt jobbiga då man inte hade farten med sig från nerförsbacken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait