Snabb pastasås

Idag åt vi rester till kvällsmat. Det fanns några olika maträtter att välja på. Det fanns också spagetti utan något att ha till den så jag gjorde iordning en jättesnabb pastasås. Grunden var en färdig pastasås med smak av vitlök och örter. Jag tycker dock att det behövs lite mer i den för att det ska bli en fullvärdig måltid. Så jag hade i bland annat linser. Ingredienser:

  • 2 burkar pastasås
  • 1 rödlök
  • 1/2 squash
  • färsk spenat
  • 1 förpackning linser (valfri färg)
  • 1/2-1 msk vit miso
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk dadelsirap
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • svartpeppar

Finhacka löken och låt den gärna ligga en stund innan du steker den om du har tid. Stek löken i olja eller lite vatten med flytande scharlottenlöks fond. Idag valde jag att steka i olivolja. Stek löken tills den mjuknat. Skär under tiden squashen i små bitar och finhacka spenaten lite. Låt squashen steka med i ca 5 minuter. Skölj linserna. Ha i pastasåsen, linserna, spenaten och alla kryddorna. Låt det koka ihop tills allt är varmt. Servera med valfri pasta, helst fullkornspasta. Jag åt med bönnudlar till då det var en av resterna i kylen som behövde ätas upp. Går självklart bra att servera till valfria gryner eller ris också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait