Palsternackssoppa med blomkål

Söndagssoppan idag blev en palsternackssoppa med blomkål. Jag gjorde enkel sats. Jag tycker att det brukar bli mycket soppa när det står 4 portioner, men det här receptet var verkligen för ganska precis 4 portioner. Soppan var god, men smakade mest palsternacka så nästa gång gör jag nog 1 1/2 gånger satsen och ökar på mängden blomkål och en till gul lök. Jag hade i 2 tärningar buljong istället för 1 1/2 msk flytande grönsaksfond. Jag hade också i 1/2 msk vit miso och lite gurkmeja. Jag gjorde bara soppan som finns med i receptet. Bacon struntade jag så klart i 😉 , men även örtsmulorna hoppade jag över. Jag rostade 3 förpackningar kikärtor och gjorde quesadillas till soppan istället. Så klart ett härligt fat med grönsaker också. Det blev lite fyllning över när jag stekte quesadillas som jag ställde fram på bordet som vi hade som topping i soppan tillsammans med kikärtorna.

Buljongen jag använde i soppan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait