Quesadillas

Igår kväll gjorde jag quesadillas för att rensa lite i kylskåpet. Jag hade 2 portabello kvar från nyår. Yngsta sonen är inte förtjust i svamp, men med lite annat i också så funkade det bra.

De två yngsta sönerna var sugna på quesadillas idag med. Jag gjorde dem som tillbehör till en broccolisoppa.

Jag finhackade 1 1/2 rödlök, 4 vitlöksklyftor och 1 chili. Stek i lite olivolja. Finhacka 1/2 gul paprika och 1 1/2 tomat och ha ner i stekpannan tillsammans med 4 dl svarta bönor, 3 dl majs och 100g färsk spenat. Stek tills allt är varmt och spenaten mjuknat. Jag kryddade med salt, peppar, gurkmeja och paprikakrydda.

Ha fyllningen och ost på tortillabröd och stek dem i en torr stekpanna. Igår stekte jag dem hela och delade dem i 4 bitar efteråt. Det var svårt att vända dem utan att fyllningen ramlade ur. Så idag delade jag dem i 4 bitar först, men det ramlade ur fyllning då med. Jag får nog fortsätta på att öva hr jag ska göra mina quesadillas på bästa sätt. Killarna gillade dem väldigt mycket ändå som tur var 🙂

Skam den som ger sig. Jag hade fyllning kvar från gårdagens quesadillas så nu gav jag mig sjutton på att lösa gåtan hur man lättast steker dem. Så svårt att inte få fyllningen att ramla ur när man ska vända på dem. Vet inte om det är svårare med veganost. Den smälter, men klibbar kanske inte ihop bröden som annan ost. Jag upptäckte i varjefall att om man delar bröden enbart mitt itu så blir det en kant som är hel. Ha den kanten neråt när det är dags att vända quesadillan. För mig gick det jättebra, så jag hoppas det funkar nästa gång också. Det var på de tre sista som jag kom på det tricket 🙂

Nu har jag återigen gjort quesadillas och upptäckte att det faktiskt var ännu bättre att göra dem i halvor och dela dem när de är stekta. Se till att ha en riktigt vass kniv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait