Chiligryta med quinoa

Hittade ett riktigt gott recept. Gillar man inte stark mat så kan man minska på chilimängden. Jag följde nästan receptet, men stekte i lite vatten blandat med flytande scharlottenlöksfond istället för oljan. Jag hade i kryddorna som står men la till 1 tsk gurkmeja och hade i ca 1 msk vit miso istället för salt. Buljongen jag hade i var en tärning av Kung Markattas umamibuljong. Jag hade i 2 förpackningar med blandade bönor. Jag hade i 1/2 lime i grytan. Jag sköljde inte quinoan. Det har jag aldrig gjort när jag använt quinoa tidigare. Jag serverade grytan med tacochips, riven vegansk ost som smälter, paprika, tomat och avokado. Jag hade tänkt att ta fram spenat också, men ser nu att jag glömde det. Det får bli nästa gång 🙂 Vill man inte ha chips till så är det gott med någon grynblandning eller ris till. Den går också att äta som den är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait