Böngryta

Idag blev det en snabblagad böngryta till lunch. Till den serverade jag en blandning med 4 svenska fullkorn. Jag var inte helt nöjd med kryddningen. Vet inte om det mest berodde på att jag varit på ett ganska hårt träningspass innan och var mer törstig än hungrig. Jag kommer nog att ha i chili som jag steker tillsammans med lök och vitlök nästa gång. Jag kommer nog öka på vitlöksmängden till det dubbla också. Ingredienser:

 • 2 gula eller röda lökar
 • 2 vitlökar
 • 2 förpackningar krossade tomater (à 500 g)
 • 1 burk kokosmjölk
 • 2 dl vatten
 • 2-3 msk grönsaksbuljong
 • 1 msk vit miso
 • 1 msk dadelsirap
 • 1 msk tomatpurè
 • 2 tsk spiskummin
 • 1 tsk chilipulver
 • 1 tsk gurkmeja
 • 1 tsk celyonkanel
 • 2 påsar saffran
 • svartpeppar
 • 200 g grönkål
 • 4 förp. blandade bönor
 • salta om det behövs, det kan räcka med miso.

Finhacka lök, vitlök och chili. Låt stå medan du plockar fram övriga ingredienser. Stek lök och chili i lite vatten blandat med scharlottenlöks- eller grönsaksfond. Så klart går det att välja olja också. När löken blivit lite mjuk ha i de övriga ingredienserna förutom grönkål och bönor. När alla ingredienser är i och du är nöjd med smaken ha i grönkålen som du finhackat. Koka i 5-10 minuter. Ha i de avsköljda bönorna och koka med tills de är varma. Vi åt grytan med jordnötter till.

Här kommer också en bild på kvällsmaten. Oumphburgare med sötpotatispommes går alltid hem bland barnen och också oss vuxna. Snabblagat och gott 🙂 Plockade in trädgårdens sista grönkål och gjorde lite grönkålschips. Så gott och känns extra lyxigt när det är egen odlat. Mer närodlat kan det inte bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait